Voorwaarden

De inhoud van deze applicatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Het Trimbos-instituut is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van Loss. Aan de inhoud van deze app kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Het auteursrecht van de applicatie ligt bij het Trimbos-instituut. De inhoud daarvan mag dan ook niet zonder haar voorafgaande schriftelijke toestemming worden verveelvoudigd, gewijzigd en/of openbaar gemaakt worden.

Het Trimbos-instituut kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade ten gevolge van het gebruik van de informatie in de app, of het zonder doktersadvies wijzigen, stoppen of aanpassen van een behandeling. Informatie in deze applicatie kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling bij een arts.

Deze cursus bevat links naar websites die door andere partijen dan het Trimbos-instituut worden aangeboden. Deze links zijn uitsluitend ter informatie. Het Trimbos-instituut heeft geen zeggenschap over deze websites en is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de daarop aangeboden informatie, producten of diensten.

Het Trimbos-instituut is niet verantwoordelijk voor wat gebruikers van Loss op de Moodwall plaatsen en kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld. Reacties zijn persoonlijke meningen van de schrijver en reflecteren dan ook op geen enkele manier de standpunten en/of denkwijze van het Trimbos-instituut. Het Trimbos-instituut kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het plaatsen van auteursrechtelijk beschermd materiaal door gebruikers van de applicatie.

Het Trimbos-instituut behoudt zich het recht voor om gebruikers zonder voorafgaande kennisgeving de toegang tot Loss te ontzeggen. Door Loss te gebruiken aanvaard je dat we informatie van jou en jouw activiteiten in de app verzamelen. Wil je weten hoe wij met deze informatie omgaan, lees dan hieronder de privacyverklaring.

 

Privacyverklaring

Loss is een product van het Trimbos-instituut. Wij nemen de privacy van de gebruikers serieus. In deze privacyverklaring vertellen we hoe we informatie verzamelen, gebruiken, ontsluiten en beschermen.

Welke informatie geef jij ons?

Door Loss te gebruiken geef jij ons de volgende informatie: foto's en teksten die je invoert op de moodwall, bij de oefeningen, en de test. Ook de gegevens uit je profiel: je e-mailadres, wachtwoord, profielfoto en de aanvullende informatie die je over jezelf geeft.

Welke informatie verzamelen wij automatisch via Loss?

Als jij Loss gebruikt verzamelen wij wanneer je je registreert; hoe vaak en wanneer je de app opent; welke onderdelen van Loss je bekijkt en hoe vaak; welke activiteiten je doet en hoe vaak; hoeveel volgers je hebt; hoeveel je er zelf volgt; en hoeveel en welke reacties je op je posts ontvangt.

Hoe gebruiken wij je data?

Wij gebruiken deze informatie om Loss te optimaliseren; meer inzicht te krijgen in de wensen en voorkeuren van onze gebruikers; om je belangrijke informatie te kunnen sturen; en om je te beschermen tegen ongepast en illegaal gebruik van Loss.

Derden

Wij delen geen data met derden. Dus andere partijen krijgen geen inzicht in jouw informatie. Foto's die jij in deze app zet kunnen niet door anderen gedeeld worden. Houd er wel rekening mee dat anderen een screenshot van je foto kunnen maken, denk dus altijd goed na wat je wel en niet in de Loss app kwijt wilt.

Afmelden

Via de website www.loss-app.nl kun je je definitief afmelden, vanuit je profiel vind je hiertoe een link naar deze site. Ook wanneer je een half jaar niet actief bent geweest op Loss zal je definitief afgemeld worden. Natuurlijk kun je later wel weer een nieuw account maken, als je dat wilt. Na afmelden worden je persoonsgegevens verwijderd en je gebruikersdata geanonimiseerd. Je posts en reacties worden verwijderd van de app en uit de database. Wel kunnen we nog zien hoe vaak je iets hebt gedaan, maar dus niet meer dat jij het was en wat de inhoud was. Dit omdat wij graag willen weten hoe vaak de verschillende onderdelen van Loss gebruikt worden.

Wetenschappelijk onderzoek

Loss/WellMom vraagt naar een aantal persoonlijke gegevens. Het gaat om de vragen over je persoonlijke situatie en psychische gezondheid die je voor en tijdens het gebruik van de app beantwoordt. Na 6 en na 12 weken vragen we jouw mening over de app en wat je eraan hebt gehad. Hiernaast worden ook gegevens verzameld over hoe de app gebruikt worden (bijvoorbeeld het aantal keer dat je inlogt, welke onderdelen van de app je bekijkt en hoe vaak je de oefeningen gebruik). Het Trimbos-instituut gebruikt deze gegevens voor je deelname aan de app en om de inhoud van Loss/ WellMom verder te verbeteren door middel van wetenschappelijk onderzoek. Gegevens waarover gerapporteerd wordt voor onderzoeksdoeleinden zullen geanonimiseerd worden en zullen nooit herleidbaar zijn tot individuele personen.

Hoe Trimbos-instituut omgaat met persoonlijke gegevens kun je lezen in het privacy statement.
Als je een klacht hebt of als je in de loop van de training wilt stoppen (zonder een reden te hoeven opgeven), kun je dat melden via het contactformulier.